Vroon investeert in monitoring van brandstofverbruik maritieme vloot

Nederlandse scheepvaartonderneming Vroon schrijft bestelling uit om 18 schepen uit te rusten met meetapparatuur om KPI's van brandstofverbruik te monitoren.

Trefwoorden: #abb, #kmi, #scheepvaart, #seemp, #techniek, #vroon

Lees verder

Techniek

( Foto: Vroon )

ENGINEERINGNET – Leverancier ABB meldt een opdracht ontvangen te hebben van het in Breskens gevestigde scheepvaartbedrijf Vroon.

Het gaat om de levering en installatie van Coriolis-instrumenten, naast meettoestellen waarmee het torsiekoppel geregistreerd kan worden om zo zowel op de wal als aan boord het brandstofverbruik te monitoren.

De opdracht vloeit rechtstreeks voort uit een vroeger pilootproject aan boord van een autoschip van Vroon, de Sebring Express. Daarbij werd genoemde meetapparatuur uitgetest samen met een geavanceerde softwaresuite voor analyse en rapportering om zowel aan wal als aan boord het brandstofverbruik te analyseren en trenden.

De investering komt er niet toevallig: het is voor scheepvaartondernemingen almaar belangrijker om een inzicht te hebben in de KPI's (Key Performance Indicators) van hun brandstofverbruik.

Dat heeft enerzijds te maken met de stijgende brandstofkosten, maar ook met de nieuwe Ship Energy Efficient Management Plan (SEEMP) regelgeving waaraan de sector moet voldoen.

Vroon heeft 165 schepen in zijn vloot. Hoe groot de investering in de meetapparatuur is, werd niet bekendgemaakt.