• 14/11/2014

RS voegt 3D Systems ProJet 1200 toe aan assortiment rapid prototyping

Eerste 3D-printer met stereolithografie maakt gedetailleerde prototypes van plastic en het ontwerpen van productieklare onderdelen mogelijk.

Trefwoorden: #3D printen, #3D Systems, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #ProJet 1200, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de kleine ProJet® 1200 van 3D Systems met micro-SLA-technologie toegevoegd aan zijn aanbod 3D-printers voor rapid prototyping.

De betaalbare, professionele ProJet 1200 is het eerste product in het 3D-printerassortiment van RS dat gebruik maakt van stereolithografie (SLA). Deze technologie zorgt voor een betere afwerking en bouwt lagen die minder zichtbaar zijn dan bij andere 3D-printtechnologieën in het lage prijssegment.

Naast het bouwen van prototypes is de ProJet 1200 ook ideaal voor kleine, nauwkeurige en gedetailleerde gietpatronen. De ProJet 1200 is ontworpen met het oog op een betrouwbare en nauwkeurige productie en beschikt over de geavanceerde lasertechnologie LED-DLP (Digital Light Processing).

Hiermee kunnen lagen van 30 micrometer (0,03 mm) worden geprint op een resolutie van 56 micrometer (wat neerkomt op 585 dpi). Dit resulteert in zeer nauwkeurige details en in een heel soepel en glad ontwerp.

Ook is de printer hiermee geschikt voor het bouwen van productieonderdelen, zoals elektronische connectoren, en voor gebruik buiten de technische sector, bijvoorbeeld in de sieradenproductie of de tandheelkunde.

De printer is bedoeld voor gebruik op de werktafel, heeft weinig onderhoud nodig en is 230 bij 230 bij 356 mm groot. Hij kan producten printen van 43 bij 27 bij 150 mm en heeft een verticale printsnelheid van 14 mm per uur.

De printer beschikt over een UV-uithardingsstation en over een alles-in-één-materiaalcartridge met een ingebouwd printvenster. De printer maakt gebruik van het materiaal VisiJet FTX Green van 3D Systems, een duurzaam en stevig materiaal dat speciaal is gebouwd voor het maken van plastic kwaliteitsprototypes en gietpatronen met de ProJet 1200. Het materiaal wordt tijdens het UV-uitharden goed uitgebrand, zodat de vormen vrij zijn van as.

De machine is eenvoudig te installeren via een Windows-pc, net zoals bij een gewone 2D-printer, en er zijn eenvoudige verbindingen mogelijk via een lokaal netwerk. In de software is ook STL-verificatie ingebouwd voor CAD-bestanden.

De ProJet 1200 en de VisiJet FTX Green-cartridges van 3D Systems zijn nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië-Pacific.

Ook de 3D-printers Cube 3 en CubePro  van 3D Systems zijn nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.