Soudal koopt partner in Chileense joint-venture uit

Eind december van vorig jaar heeft lijmenproducent Soudal nog een vierde overname gedaan: dit keer gaat het om de joint-venture met een Chileense partner die Soudal in 2005 had opgericht.

Trefwoorden: #accumetric, #bouw, #economie, #lijm, #pu-schuim, #siliconen, #soudal, #vic swerts

Lees verder

Nieuws

( Foto: Soudal )

ENGINEERINGNET.BE – Soudal, het familiebedrijf van Vic Swerts, zet zijn toch wel indrukwekkende overnametocht voort: eind december van vorig jaar kocht het zijn Chileense partner Christensen in de bestaande joint-venture 'Soudal' volledig uit.

De Zuid-Amerikaanse joint-venture werd in 2005 in het leven geroepen, telt bijna 50 medewerkers en realiseert een omzet van zowat 10 miljoen US dollar. Hij is actief in Chili, Peru, Mexico en Colombia.

Voor Soudal is de overname reeds de vierde acquisitie in 2014. In april werd Soudis, verdeler van Soudal producten in Australië, overgenomen terwijl in juni de aankoop van de Amerikaanse Accumetric Groep werd afgerond. Vervolgens werd in oktober 2014 de Poolse lijmfabrikant Bochem overgenomen.

Zuid-Amerika is volgens de producent van lijmen, mastieken en PU-schuim uit Turnhout een van de grootste en snelst groeiende bouwmarkten ter wereld: "Met een jaarlijkse groei van meer dan 5% is het een uiterst veelbelovende markt voor de komende decennia."

Algemeen Directeur Dirk Coorevits: "Onze strategie is om op alle continenten met eigen filialen en lokale productievestigingen aanwezig te zijn."