Eerste business accelerator voor slimme materialen ter wereld is Nederlands

Op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen is gisteren de eerste business-accelerator voor slimme materialen ter wereld officieel geopend: Startupbootcamp Smart Materials.

Trefwoorden: #Brightlands, #Chemelot, #geleen, #materialen, #onderzoek, #sittard, #slimme materialen, #Startupbootcamp

Lees verder

research

( Foto: Startupbootcamp, Anique Soetermeer )

ENGINEERINGNET.NL – De accelerator voor high potential companies Startupbootcamp heeft een nieuwe business-accelerator geopend. Het programma maakt gebruik van de faciliteiten van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, en biedt ruimte en ondersteuning aan 10 jonge, veelbelovende bedrijven op het gebied van slimme materialen.

Bedrijven die geselecteerd raken, krijgen toegang tot de volledige bedrijfsketen: research & development, (pilot) fabrieken, leveranciers en klanten.

"Met een sterk partnernetwerk van bedrijven, overheden en instituten en gesteund door Chemelot Ventures, worden ideeën omgezet in succesvolle bedrijven. Het programma wordt aangedreven door de expertise van meer dan 150 mentoren met toegang tot markten in Europa, de VS en China", melden de initiatiernemers.

Als aftrap worden (startende) bedrijven van over de hele wereld uitgenodigd om hun ideeën te presenteren op een reeks pitchdagen. Deze worden in heel Europa gehouden tussen januari en maart.

De tien geselecteerde teams mogen deelnemen aan het drie maanden durende acceleratorprogramma dat begint in april. Elk deelnemende team ontvangt ook 15.000 euro en kantoorruimte voor zes maanden.

Anique Soetermeer, Managing Director Startupbootcamp Smart Materials: "We zien een sterk toenemende behoefte aan slimme materialen. Dit gebied vereist dan ook een eigen accelerator-programma. Dus zijn we samen met Brightlands Chemelot Campus gaan werken aan het ultieme ecosysteem waar wetenschap en bedrijfsleven samen een grote toekomst bouwen voor bedrijven in duurzame slimme materialen."

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich vanaf nu tot 13 maart aanmelden.