Smappee slimme energiemonitor wint OVAM Eco Design Award Pro (+video)

Vorige week werden de OVAM Eco Design Awards Pro uitgereikt door minister Joke Schauvliege. Ontwerpbureau pilipili en het Smappee-team wonnen in de catergorie 'product op de markt'.

Trefwoorden: #duurzaam ontwerp, #ecodesign, #Eco Design Award Pro, #energiemonitor, #Henry van de Velde Awards, #OVAM, #Smappee, #smartphone applicatie

Lees verder

nieuws

( Foto: Smappee )

ENGINEERINGNET.BE - Ecodesign betekent slimmer en duurzamer ontwerpen en het herdenken van onze omgeving.

Ecologisch ontwerp houdt rekening met milieuaspecten in elke fase van de levenscyclus van het product. Ook algemene kwaliteit, vormgeving, verspreidingspotentieel en het vernieuwend karakter van het product zijn belangrijk.

Het Smappee-team won de prijs ‘beste product op de markt’, goed voor 4000 euro. Het is een slimme energiemeter, die consumenten toelaat hun energieverbruik in de gaten te houden.

De meetunit wordt geplaatst op de hoofdkabel tussen de meterkast en zekeringskast. De energiemeter is in staat om elk uniek verbruikspatroon van huishoudtoestellen te herkennen. Via de bijpassende smartphone app wordt het verbruik in huis gedetailleerd weergegeven. Indien nodig kan dit bijgestuurd worden.

Dit toestel stelt consumenten in staat om het energieverbruik met ongeveer 12% verminderen.


De OVAM Ecodesign Award PRO is opgenomen als extra categorie van de befaamde Henry van de Velde Awards & Labels.

Een tentoonstelling met alle winnaars van de Henry van de Velde Awards & Labels en de OVAM Ecodesign Award PRO werd na de uitreiking geopend en loopt nog tot 16 februari.


Video: