UNIZO reikt award uit voor beste Belgische souvenir en relatiegeschenk

De Belgian Beauties, een organisatie van UNIZO en DHL, geeft een Belgian Beauty award aan AB Wooddesign uit Avelgem voor zijn Tri-color Touch-pen.

Trefwoorden: #AB Wooddesign, #award souvenir Belgisch, #Belgian Beauty award, #DHL, #Handmade in Belgium, #relatiegeschenk, #souvenir, #Unizo

Lees verder

Nieuws

( Foto: UNIZO )

ENGINEERINGNET.BE - UNIZO organiseerde de Belgian Beauty Award samen met DHL Express, naar eigen zeggen omdat 'toeristen nog te vaak huiswaarts keren met een souvenir ‘made in China’ terwijl er zo vele waardevolle, ambachtelijke en unieke Belgische producten zijn die ons land minstens even sterk symboliseren'.

Leden van Handmade in Belgium (HIB), het UNIZO-authenticiteitslabel voor unieke en handgemaakte producten, konden naar de award meedingen, zolang hun inzending maar uniek en Belgisch is, een winkelwaarde heeft tussen 5€ en 150€ en in de handbagage past.

De 10 finalisten konden deze week hun werk voorstellen aan de pers en de aanwezige prominenten waaronder Koningin Mathilde, minister van Buitenlandse Zaken Reynders en minister van Staat Van Rompuy.

De winnaar, AB Wooddesign, kreeg een cheque van 1.000 euro. De top drie kreeg een 3D-geprinte award gemaakt door Twikit en een gegarandeerde afname van hun product door Toerisme Vlaanderen en DHL Express.

De Tri-color Touch-pen Alain Bontinck van AB Wooddesign uit Avelgem bestaat uit 3 verschillende houtsoorten die de Belgische vlag symboliseren: wenge, eik en padouk.

De jury koos de Touch-pen omdat die getuigt van vakmanschap. De pen is daarnaast compact, stijlvol en handgemaakt. De materialen zijn authentiek, maar hebben een eigentijdse functie.