Groene Twinkeling prijs voor Unipro

Unipro uit Haaksbergen is winnaar van de Groene Twinkeling, de jaarlijkse prijs voor de groenste onderneming van Overijssel.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Groene Twinkeling, #Landschap Overijssel, #Natuur en Milieu Overijssel, #Natuurmonumenten, #Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, #Staatsbosbeheer, #Unipro

Lees verder

Nieuws

( Foto: Unipro )

ENGINEERINGNET.NL - De prijs werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel (NMO) en Landschap Overijssel uitgereikt.

Met het uitreiken van de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan en stimuleren zij bedrijven zich sterk te maken voor natuur en biodiversiteit.

Dit waren de andere genomineerden: Decohof kwekerij Overgoor & Boomkwekerij Herco Veldhuis, twee naast elkaar gelegen boomkwekerijen uit Hoonhorst én Erf 1, een biologische boerderij op het Kampereiland.

Unipro wint de prijs mede vanwege het unieke bedrijfspand met een groen dak, waardoor het pand op bijzondere wijze opgaat in het landschap en andersom. Het groene dak draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit maar heeft ook een energie- en waterbesparende functie.

Daarnaast proberen ze in hun processen de milieubelasting te verkleinen door o.a. gebruik te maken van oplosmiddelvrije producten, duurzame verpakkingsmaterialen en halen ze het eten voor in het bedrijfsrestaurant uit de directe omgeving.

Jacob van Olst, jurylid en directeur van Landschap Overijssel ligt toe: “Ondanks dat Unipro opereert in een bedrijfstak waar gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, positioneert ze zich op groene wijze. Onder andere met een bedrijfspand dat CO2 neutraal is, energie- en waterbesparend is ingericht en volledig is voorzien van een groen, sedumdak.”

De groene Twinkeling wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Op de foto:
Van links naar rechts Jacob van Olst, directeur Land-schap Overijssel, overhandigt de Groene Twinkeling aan Gerben Bouwmeester, (mede)directeur van Unipro en Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen van Unipro.