Cassidian radarfabriek in Oostkamp verkocht aan Zwitserse investeringsgroep

Airbus Defence and Space verkoopt Cassidian-fabriek in Oostkamp aan Zwitserse investeringsgroep. "We willen ons concentreren op onze core business", aldus het bedrijf.

Trefwoorden: #airbus, #airbus defense space, #airbus group, #cassidian, #eads, #Eurofighter

Lees verder

Nieuws

( Foto: Airbus )

ENGINEERINGNET.BE – Airbus Defence and Space heeft zijn elektronicafabriek in Oostkamp van de hand gedaan. De overnemer is het Zwitserse Parter Capital, een investeringsgroep die technologische en wetenschapsgedreven bedrijven in portefeuille heeft.

Airbus Defence and Space is de defensie- en ruimtevaartafdeling van het Europese consortium Airbus Group. Deze laatste – het vroegere EADS - ontstond in januari 2014 in zijn huidige vorm, waarbij de drie divisies Airbus Military, Astrium en Cassidian samensmolten tot de afdeling Airbus Defence and Space.

De groep liet eerder al weten een aantal randactiviteiten te zullen afstoten, om kapitaal vrij te maken voor de versterking zijn 'core business'. Hoeveel de Zwitsers betalen voor de Cassidian-fabriek in Oostkamp, werd niet vrijgegeven.

De plant was tot 2002 eigendom van Siemens. Er werken thans zo'n 150 personen, die elektronische componenten zoals radaronderdelen, vermogenversterkers en transponders bouwen voor onder meer de Eurofighter Typhoon.

De groep Airbus Defence and Space op zijn beurt staat voor zowat 38.000 werknemers die om en bij 14 miljard euro aan zakencijfer genereren.

In het overnamecontract is voorzien dat Oostkamp mag blijven produceren voor Airbus Defence and Space.