VDL Groep voornemens GL Precision in Eindhoven over te nemen

VDL maakt plan bekend om voor 80% in kapitaal van GL Precision te stappen. Dat is een hightech bedrijf dat - bij voorkeur volautomatisch - complexe fijnmechanische onderdelen fabriceert.

Trefwoorden: #economie, #financieel, #gl precision, #microlaserlassen, #vdl

Lees verder

Nieuws

( Foto: GL Precision )

ENGINEERINGNET.NL - VDL Groep en GL Precision, beide gevestigd in Eindhoven, hebben een intentieovereenkomst getekend aangaande de overname van 80% van de aandelen van GL Precision door VDL Groep.

GL Precision, opgericht in 1967 door Gerard van der Leegte - broer van Wim van der Leegte, de president-directeur van VDL Groep - werken 150 mensen. Alle medewerkers blijven naar verluidt werkzaam bij het bedrijf, dat na de overname verder zal gaan onder de naam 'VDL GL Precision'.

"De activiteiten van GL Precision, met name op het gebied van hoogwaardige bewerkingstechnologieën, sluiten goed aan bij onze eigen activiteiten", meldt VDL.

Zo is vijvoorbeeld de kennis op het vlak van het hooggespecialiseerde microlaserlassen voor de overnemer 'een welkome aanvulling '. Bovendien bouwden de Eindhovense ingenieurs de afgelopen jaren flink wat knowhow op inzake het onbemand produceren van hightech producten.

Gerard van der Leegte: “Ik ben van mening dat deze overname goed is voor de verdere ontwikkeling van GL Precision. Het is een kapitaalintensief bedrijf, waarbij het van belang is dat het zich voortdurend aanpast aan nieuwe marktomstandigheden en daar ook adequaat op kan blijven reageren”.

In eerste instantie zal 80% van de aandelen worden overgenomen, met de optie om de komende vijf jaren de overige 20% aan te kopen. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
GL Precision is samen met GL Plastics en de verkooporganisatie GL USA een onderdeel van de GL Group. De firma is de voorbije 47 jaar uitgegroeid tot een hightech bedrijf dat zich als toeleverancier toelegt op de fabricage 'moeilijke', complexe fijnmechanische onderdelen met een hoge toegevoegde waarde. Tot de typische afnemers behoren de halfgeleiderindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de optische industrie. In 2014 werd met 150 medewerkers een omzet gerealiseerd van 37 miljoen euro.