Bedrijvencentrum GreenVille na 2 jaar nog steeds succesvol

In aanwezigheid van Vlaams minister voor innovatie Philippe Muyters legde GreenVille een mooi rapport voor na 2 jaar werking. Het huisvest nu 25 cleantech bedrijven en zorgt voor 100 jobs.

Trefwoorden: #Cleantech, #Cleantech Antenne Limburg, #GreenVille, #groene bedrijven, #investeringsmaatschappij, #LRM

Lees verder

Nieuws

( Foto: GreenVille )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast trekt GreenVille als bezoekerscentrum jaarlijks 2.000 bezoekers en dit schooljaar zullen meer dan 8.000 kinderen een workshop volgen in de Techniek- en Wetenschapsacademie.

Met steun van de provincie Limburg wordt ook Cleantech Antenne Limburg georganiseerd, dat recent 12 haalbaarheidsstudies heeft afgerond en jaarlijks diverse events voor professionelen en het brede publiek aanbiedt.

In 2012 werd het oude hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen door de aandeelhouders LRM (Limburgse Investeringsmaatschappij) en het AGB van Houthalen-Helchteren gerenoveerd tot GreenVille, een centrum voor startende groene bedrijven. Op 23 november 2012 vond de officiële opening plaats.

Met cleantech of ‘schone technologie’ wordt gemikt op bedrijven die actief zijn op het vlak van materialen, energie, mobiliteit, water en nieuwe landbouw. De groene economie is in opmars en innovatie in cleantech zorgt voor toekomstgerichte investeringen en nieuwe jobs.