• 03/02/2015

RS en Allied Electronics boosten rapid prototyping met nieuwe 3D-designtool

De nieuwe 3D-designtool, DesignSpark Mechanical, de gratis, snelle en persoonlijke 3D-designsoftware zorgt met nieuwe functionaliteiten voor een nog snellere ontwikkeling van concepten.

Trefwoorden: #3D-designtool, #3D print, #Allied Electronics, #DesignSpark Mechanical, #rapid prototyping, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe versie van DesignSpark Mechanical: de totaalsoftware van het bedrijf voor 3D Concept Modelling en design. Kosteloos verkrijgbaar voor elke ontwikkelaar.

DesignSpark Mechanical is ontwikkeld in samenwerking met SpaceClaim: de toonaangevende aanbieder van flexibele en betaalbare 3D-modelleersoftware voor ontwikkelaars.

Samen met de designtool DesignSpark PCB is DesignSpark Mechanical een essentieel onderdeel van datgene wat RS en Allied ontwikkelaars willen bieden: hulpprogramma's om snel prototypes te kunnen ontwikkelen in de innovatiefase, de conceptfase en de ontwerpfase van producten.

Een belangrijk onderdeel van DesignSpark Mechanical is dat designs met de uitvoer in STL-formaat direct kunnen worden geëxporteerd naar 3D-printers.

In versie 2.0 van de software is een aantal belangrijke nieuwe functies opgenomen die zijn aanbevolen door de grote gemeenschap van DesignSpark Mechanical- gebruikers. Zo wordt het programma nog gebruikersvriendelijker.

De verbeterde gebruikersinterface beschikt over nieuwe ingebouwde hulpteksten en over Quick Guide-tutorials, voorbeelddesigns en een beter vindbare en meer gebruiksvriendelijke functionaliteit voor het opstellen van stuklijsten en facturen.

Daarnaast is er via de tool toegang tot een nieuwe 3D-catalogus waarmee tienduizenden 3D-modellen van toonaangevende componenten aanbieders vliegensvlug kunnen worden ingevoegd.

Alle benodigde inkoopgegevens van RS en Allied zijn geïntegreerd zodat er snel een stuklijst kan worden opgesteld. Daarnaast is er een 'quick parts'-3D-printservice geïntegreerd in de tool. Verkrijgbaar via RS en Allied in samenwerking met de partner 3D Systems.

“Met versie 2.0 van DesignSpark Mechanical laten we zien dat we enorm betrokken blijven bij wat ontwikkelaars nodig hebben om snel concepten en prototypes te maken, en om producten in korte tijd te kunnen ontwikkelen”, aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing at RS Components. <<

DesignSpark Mechanical is gratis te downloaden via:
www.rs-online.com/designspark/electronics/eng/page/mechanical.

Bezoek voor meer informatie over de integratie van DesignSpark Mechanical in een innovatieve rapid prototyping-omgeving:
http://www.rs-online.com/designspark/electronics/nodes/view/type:design-centre/slug:rapid-prototyping.

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.