Umicore wil zich meer focussen op recyclage en elektromobiliteit

Bij de presentatie van de jaarresultaten, die in de lijn van de verwachtingen liggen, kondigde Umicore aan dat het de komende 2 jaar zijn portfolio verder zal herschikken.

Trefwoorden: #elektromobiliteit, #katalysator- en energiemetalen, #materiaaltechnologie, #recyclage, #Umicore, #Zinc Chemicals

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore sprak van een courant resultaat van €274 miljoen, wat weliswaar 10% lager is dan 2013 maar in de lijn ligt van de verwachtingen.

De resultaten zijn beïnvloed door koersschommelingen en de lagere metaalprijzen. Maar het bestuur is positief voor 2015 door de groei in katalysator- en energiemetalen.

CEO Marc Grynberg: 'We blijven verder investeren in de groeisectoren zoals recyclage en duurzame mobiliteit. Onze investeringen in deze initiatieven beginnen te redeneren en zullen vanaf 2015 een meer prominente plaats innemen bij Umicore.'

Daarnaast kondigde de materiaaltechnologiegroep aan dat het zijn portfolio zal herschikken. Umicore plant de verkoop van de zinkactiviteiten Zinc Chemicals en Building Products.

Analysten menen dat dit een goede zet is om de focus te verleggen naar activiteiten met meer groeipotentieel. Umicore zoekt daarnaast ook allianties voor de activiteiten Electro-Optic Materials en Thin Film Products.

Om dit te faciliteren zullen deze twee divisies in aparte entiteiten worden ondergebracht.