SmartPort 2.0 bereidt de Rotterdamse haven voor op de toekomst

Het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven gaat intensief samenwerken met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft in SmartPort 2.0.

Trefwoorden: #Deltalinqs, #Erasmus Universiteit Rotterdam, #Havenbedrijf Rotterdam, #Rotterdamse haven, #SmartPort 2.0, #Technische Universiteit Delft

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - SmartPort2.0 richt zich op een aantal uitdagingen waar de Rotterdamse haven de komende jaren op gaat inspelen.

Denk hierbij aan de bereikbaarheid en ontsluiting van het havengebied, het gebruik van data en de rol van de Rotterdamse haven in de circulaire economie.

Doel van SmartPort 2.0 is het actief ontwikkelen, bundelen en investeren in kennis die van belang is voor het havengebied om de kansen te benutten die de internationale ontwikkelingen bieden.

Naast de twee universiteiten zijn ook de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs de founding partners van deze unieke samenwerking.

Michiel Jak (45) is per 1 februari aangesteld als algemeen directeur van SmartPort 2.0. Hij heeft uitgebreide ervaring in de regio en het organiseren van samenwerkingen en kennisontwikkelingsprogramma's.

Jak zal in de komende maanden de ontwikkeling van diverse zogenaamde roadmaps verder met de betrokken partijen en hoogleraren uitwerken tot een breed gedragen strategie en een aansprekend actieprogramma.

SmartPort 2.0 streeft naar een intensieve samenwerking met lopende initiatieven in zowel regionaal als internationaal verband. Het bouwt voort op de opgedane ervaring en zal het reeds aanwezige innovatie-ecosysteem in en rond de haven substantieel versterken.

‘Met de betrokkenheid van twee wereldwijd vooraanstaande universiteiten op het gebied van haven gerelateerd onderzoek met excellente onderzoekers heeft SmartPort 2.0 een unieke kennispositie,’ benadrukt Jak.

SmartPort 2.0 moet zich ontwikkelen tot dé centrale organisatie en verbindende schakel tussen universiteiten en bedrijven die actief en langdurig investeert in kennisontwikkeling van belang voor de haven.