DHL investeert in nieuwe hub op Brussels Airport

DHL investeert 114 miljoen euro in de bouw van een nieuwe, ultramoderne hub op Brussels Airport. Deze nieuwe hub zou 200 nieuwe jobs moeten opleveren tegen 2020.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #DHL, #ecologische voetafdruk, #logistiek, #pakjes, #vrachtvervoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - Met de bouw van de nieuwe hub wordt de rol van Brussel nog verstevigd binnen het Europese en wereldwijde DHL-netwerk.

De investering van 114 miljoen euro in deze Brusselse hub zal de capaciteit verdrievoudigen, van 12.000 tot 39.500 verzendingen per uur, dankzij de modernisering van de gebruikte sorteertechnieken.

Met deze nieuwe hub wordt de positie als belangrijke werkgever in België verstevigd. Zo wordt verwacht dat de nieuwe hub zal zorgen voor de creatie van 200 nieuwe jobs tegen 2020.

Door een verhoging van de verzendingscapaciteit en snelheid, en een verdere verbetering van de kwaliteit, speelt deze investering bovendien een cruciale rol in het behouden en ontwikkelen van de Belgische handelsconnecties en exportmogelijkheden.

Koen Gouweloose, Managing Director DHL Aviation: “Deze nieuwe hub zal Belgische en andere Europese bedrijven verbinden met 18 intra-Europese bestemmingen en enkele belangrijke intercontinentale bestemmingen in Amerika, China en Afrika. Daarnaast verzorgt DHL ook 64 rechtstreekse wegverbindingen met alle belangrijkste Europese bestemmingen.”

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport: “Door deze investering versterken we de positie van België als logistieke draaischrijf in Europa. Elke 100 ton vracht op Brucargo levert 1 job op. Momenteel zijn er ongeveer 4.500 jobs op Brucargo. Dit jaar verwachten we daar nog eens 400 tot 500 jobs te kunnen bij doen.”

De totale oppervlakte van de geplande hub is 36.500 m², bestaande uit een nieuw sorteercentrum van 31.500 m² en een modern kantoorcomplex van 5.000 m².

Het bedrijf zal ook zijn ecologische voetafdruk verminderen door het gebruik van nieuwe en efficiëntere sorteertechnologieën, verbeterde isolatie, een nieuw wagenpark dat op aardgas rijdt, een zonnepanelenpark, milieuvriendelijke verlichting, enzovoort.

Voor de Brusselse hub betekent dit een extra besparing van 768 ton CO² per jaar gebaseerd op de Vlarem II-normen.