UTwente haalde reeds 13 miljoen euro Europese onderzoekssubsidies binnen

25 onderzoeksprojecten die UT-wetenschappers binnen het Horizon 2020 programma van de EU hebben ingediend, zijn gehonoreerd met een subsidie.

Trefwoorden: #Europa, #Horizon 2020, #onderzoek, #onderzoekssubsidie, #Universiteit Twente

Lees verder

research

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.NL - De Universiteit Twente doet het goed bij het binnenhalen van Europese onderzoeksfinanciering.

Rolf Vermeij, die UT-onderzoekers begeleidt bij het verwerven van Europese fondsen, verwacht dat de teller voor de eerste rondes van Horizon 2020 boven de 15 miljoen zal eindigen.

Europa wordt steeds belangrijker voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Binnen het Horizon 2020 programma van de Europese Unie is tussen 2014 en 2020 in totaal 80 miljard euro voor onderzoek en innovatie gereserveerd.

Excellent wetenschappelijk onderzoek, samenwerking tussen verschillende wetenschappelijke disciplines, samenwerking met het bedrijfsleven en het aanpakken van grote maatschappelijke problemen zijn van essentieel belang om in aanmerking te komen voor deze Europese onderzoeksfinanciering.

De UT-onderzoeksinstituten MIRA en MESA+ deden het dit jaar het best met respectievelijk 8 en 6 gehonoreerde voorstellen.

Ook onderzoeksinstituut IGS deed het erg goed. Van dit onderzoeksinstituut werd 27 % van de onderzoeksvoorstellen gehonoreerd, een zeer hoog slagingspercentage.