Confiserie 2000 bouwt nieuwe fabriek in Evergem

Snoepjesfabrikant Confiserie 2000 is gestart met de bouw van een gloednieuwe fabriek van 2.500 m² op een terrein van 5.750 m² in het industrieterrein ‘Kop van Nest’ in Evergem.

Trefwoorden: #Confiserie 2000, #energiezuinige verlichting, #industrieterrein ‘Kop van Nest’, #nieuwbouw, #Snoepjesfabrikant, #warmterecuperatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Confiserie 2000 )

ENGINEERINGNET.BE - De bouw betreft een combinatie van staal- en betonstructuur.

De familie Scheir koos voor een eenvoudig ontwerp met weinig ecologische snufjes. Natuurlijk voldoet het pand aan de normen inzake isolatie. Daarnaast wordt ook energiezuinige verlichting en warmterecuperatie geïmplementeerd.

Confiserie 2000 wil met het nieuwe gebouw vooral efficiënter kunnen werken, dit door de circulaire flow, een logische opvolging van de processtappen, meer bewegingsruimte voor de medewerkers en een grotere opslaghal.

Dit zou tot aanzienlijke besparingen op de operationele kosten moeten leiden. De snoepjesfabrikant voorziet ook geen investeringen in nieuwe of extra productieapparatuur.

Het bestaande machinepark biedt immers voldoende capaciteit die in de bestaande vestiging nooit volledig is benut wegens de ruimtelijke beperkingen.

De verhuis is voor het einde van dit jaar gepland. Hierbij wil Confiserie 2000 zo snel mogelijk de kwaliteitslabels halen die de klanten vragen. Daarnaast wil ze een grotere capaciteit draaien en zich op consumentenverpakkingen toeleggen.


Over confiserie 2000
Confiserie 2000 werd in 1972 opgericht door Roger Scheir en zijn echtgenote Ignatia Matheus, na de overname van een klein conferiebedrijfje in Schoten. Aanvankelijk werd het bestaande gamma likeurflesjes en truffels verder gezet, maar al snel kwamen er ook gommen bij. Na twee jaar verhuisde het echtpaar de activiteit naar een groter pand in Kluizen, waar ook in productiemachines werd geïnvesteerd.

In 2000 namen de kinderen Frederic en Isabelle de firma over. Zij kochten in 2004 Confiserie Lydia, waardoor het gamma vandaag bestaat uit agarpuntjes, ananasschijfjes, pate de fruits, gommen en cuberdons. Confiserie 2000 telt vandaag 9 personeelsleden. Het gamma wordt voornamelijk in België afgezet.