Solvay bouwt nieuwe PEEK vestiging in de VS

Solvay gaat in de Verenigde Staten een nieuwe harsfabriek voor speciale polymeren bouwen, waardoor de productiecapaciteit van PEEK aanzienlijk uitgebreid wordt.

Trefwoorden: #Augusto Di Donfrancesco, #kunsthars, #PEEK PAEK, #polymeren, #Solvay, #Specialty Polymers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay - © Philippe Dureuil )

ENGINEERINGNET - De nieuwe productie-eenheid komt op het terrein van Solvay Specialty Polymers in Augusta, Georgia en zal naar verwachting midden 2016 in gebruik worden genomen.

Samen met de capaciteitsuitbreiding in de fabriek in Panoli, India, verhoogt het bedrijf zijn totale productiecapaciteit van PEEK-harsen naar meer dan 2.500 metrische ton wereldwijd.

In totaal zal in deze beide uitbreidingen meer dan 75 miljoen euro geïnvesteerd worden.

Ultrapolymeren spelen een essentiële rol als lichtgewicht materialen die het energieverbruik helpen te verminderen en die uitstekend presteren in veeleisende toepassingen, onder meer in de gezondheidszorg, in elektronica-, olie & gas, de luchtvaart en de auto-industrie.

Augusto Di Donfrancesco, Algemeen Directeur Solvay’s Specialty Polymers: “Met deze aanzienlijke capaciteitsuitbreiding worden wij de enige speler in de industrie die PEEK produceert op twee verschillende, groeiende regio’s.”