Proefproject met stil asfalt

Binnen enkele maanden start in de Kleine Doornstraat (Wilrijk) en de Zandvlietse Dorpstraat (Zandvliet) een proefproject met een stilleasfaltlaag.

Trefwoorden: #asfalt, #N-VA, #Nabilla Ait Daoud, #proefproject, #Schepen voor leefmilieu, #stil asfalt, #UAntwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Het initiatief, onder begeleiding van de Universiteit Antwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw, maakt deel uit van het geluidsactieplan van de stad Antwerpen.

Het Antwerpse stadsbestuur wil de geluidshinder aanpakken. Uit een bevraging door de Stadsmonitor bleek dat 38% van de Antwerpenaren lijdt onder geluidsoverlast door verkeer.

Die hinder wil de stad onder meer aanpakken met een proefproject rond stil asfalt.

Schepen voor leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA) verduidelijkt “We hebben twee proeflocaties gevonden: dat worden de Kleine Doornstraat in Wilrijk en de Zandvlietse Dorpstraat in Zandvliet. De aanleg van de proefvakken is iets voor mei of juni."

Gedurende 2 jaar zullen 3 innovatieve asfaltmengsels opgevolgd worden. Er zullen tijdens het project natuurlijk geluidsmetingen en bewonersbevragingen worden uitgevoerd.

De stad zal de resultaten gebruiken om te bepalen welk stil wegdek later kan gebruikt worden in straten met veel geluidshinder.”

De stad Antwerpen werkt voor het project samen met de Universiteit Antwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) en krijgt steun van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.

Met de onderzoeksgroep EMIB (Energy & Materials in Infrastructure & Buildings) beschikt UAntwerpen over heel wat expertise op het vlak van innovatieve wegdekken.