Royal HaskoningDHV technologie voor nieuw slachthuis

Westfort Vleesproducten gaat Nereda-technologie gebruiken om het afvalwater te zuiveren van een nieuwe slachterij in IJsselstein, met dierenwelzijn, automatisering en duurzaamheid centraal.

Trefwoorden: #afvalwater, #afvalwaterzuivering, #Contractor, #duurzaamheid, #nerada-technologie, #PROMAD, #Royal HaskoningDHV, #RWB Water Systems, #slachthuis, #Westfort Vleesproducten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor detail engineering, levering, installatie en inbedrijfstelling van de waterzuiveringsinstallatie.

In IJsselstein wordt op dit moment een nieuwe, moderne slachterij gebouwd. Een belangrijk onderdeel binnen het totale proces is de eigen waterzuivering.

Rob Stekelenburg van projectmanagement- en ingenieursbureau PROMAD, verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering: "Deze moderne waterbehandelingsmethode past perfect in ons progressieve ontwerp. Wij kijken er naar uit samen een hoogwaardige waterzuiveringsinstallatie neer te zetten binnen een slachtinrichting."

In januari 2015 werd het contract getekend voor het detail design, levering, installatie en inbedrijfstelling. Contractor RWB Water Systems is verantwoordelijk voor de coördinatie en de realisatie van de afvalwater- en de slibbehandelingsinstallaties.

Het slachthuis is naar verwachting eind 2015 volledig operationeel. De maximale capaciteit van de afvalwaterzuivering zal 1.400 m³ per dag bedragen.

Het behandelde water wordt geloosd op het riool.