STORM Eindhoven toont duurzame elektrische toermotorfiets

Het studententeam STORM Eindhoven heeft in Helmond het ontwerp van zijn elektrische toermotorfiets onthuld, waarmee het team in 2016 wil deelnemen aan de 80 Day Race (80DR) rond de wereld.

Trefwoorden: #80 Day Race, #duurzame mobiliteit, #elektrische toermotorfiets, #STORM Eindhoven, #STORM Eindhoven, #studenten, #TU/e

Lees verder

research

( Foto: screen YouTube - STORM Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - Het team van ongeveer 30 TU/e-studenten hoopt rond de zomervakantie het prototype van de motor te presenteren, en dan ook de benodigde RDW-goedkeuring rond te hebben.

Het productiemodel - waarvan STORM voor de wereldreis twee tot vier exemplaren wil maken - moet begin 2016 klaar zijn.

De 80dr is een race waarbij teams zeven locaties op de wereld moeten aandoen. Ze mogen die op hun eigen manier aandoen, en via hun eigen route. Maar het moet wel met een eigen voertuig zijn, dat geen fossiele brandstoffen verbruikt.

Het doel van de race is om de ontwikkeling van duurzame mobiliteit aan te jagen en onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Of de race doorgaat, is overigens nog de vraag. Dit team is de eerste en voorlopig enige officiële aanmelder.

Volgens de studenten is het de allereerste elektrische toermotorfiets, ontworpen voor de langere afstanden (circa 380 kilometer)

Om dit te bereiken, komt in het midden van de motor een accupakket dat bestaat uit maximaal vierentwintig cartridges van een kleine acht kilo per stuk. De losse accucomponenten maken dat de bestuurder bij een stop makkelijk van pakketjes kan wisselen.

De uitdaging voor STORM was zoeken naar vernieuwing en verbetering binnen de beperkte ruimte die een motorfiets biedt.

Teammanager Texas van Leeuwenstein: “Ik denk dat er in de toekomst uiteindelijk wel een gezonde mix zal ontstaan tussen elektrische voertuigen en brandstofvoertuigen, zeker in de markt van de toermotorfietsen waarbij comfort een grote rol speelt.”


(bron: Tu/e)

Bekijk een presentatie-video;