Alpro Wevelgem stelt 200 aanwervingen in vooruitzicht

Voedingsbedrijf Alpro ziet markt van plantaardige drinks en voedingsproducten fors groeien en investeert in acht nieuwe productielijnen, waarvan vijf in Wevelgem.

Trefwoorden: #alpro

Lees verder

HR

( Foto: YouTube / Alpro, Bernard Deryckere )

ENGINEERINGNET.BE – Alpro, bekend van plantaardige dranken en voedingsproducten, ziet zijn omzetcijfer steil de hoogte ingaan. In die mate dat het heeft beslist zijn internationale productiecapaciteit uit te breiden met niet minder dan acht nieuwe productielijnen, van 18 naar 26. Goed voor een investering van 80 miljoen euro.

De investering komt vooral de Belgische vestiging ten goede, bevestigt het management: "Van de acht komen er vijf in Wevelgem en drie in het Verenigd Koninkrijk. Ook 200 van de 250 aanwervingen zullen voor Wevelgem gebeuren". Het gaat om 140 nieuwe banen in de productie en 60 in marketing, sales en ondersteunende diensten.

CEO Bernard Deryckere: "Alle activiteiten die we in Europese context in België kunnen doen, houden we bewust hier, denk daarbij aan R&D, marketing, HR, finance , enz . Dit heeft te maken met de expertise waarvoor wij wereldwijd bekend staan: proces- en productinnovatie, talenkennis alsook een enorme internationale toegankelijkheid en flexibiliteit".

Sinds de uitbreiding in 2012 van zijn bestaande gamma van drinks en voedingsproducten op basis van soja en de lancering van plantaardige drinks op basis van amandel en hazelnoot, investeerde Alpro al 75 miljoen euro in nieuwe productielijnen, wierf 200 nieuwe personeelsleden aan en zette fors in op het merk.

De strategie rendeert blijkbaar: in de negen voornaamste landen waar Alpro zijn producten verkoopt, is de markt het voorbije jaar met 19% gegroeid. Het bedrijf groeide in diezelfde periode nog sneller dan de markt (+ 27% vs. + 19% markt).

"Volgens onze prognoses kan de Europese markt van plantaardige drinks en voedingsproducten in de komende jaren nog zo’n 15 tot 20% groeien", aldus Deryckere.

"De verkoop van sojadrinks stijgt verder, maar het zijn vooral de nieuwe producten die ontzettend goed scoren. De drinks innovaties gebaseerd op andere ingrediënten dan soja, zoals amandel, haver, rijst en kokos, vertegenwoordigen vandaag 35% van de markt en 30% van onze omzet".