Monsanto weer gestegen in top tien ’Best Workplaces 2015’

Monsanto Belgium staat dit jaar voor de tweede keer op rij in de top tien van beste werkgevers in België. Het bedrijf steeg naar de zesde plaats op de ranglijst.

Trefwoorden: #Best Workplaces 2015, #Great Place to Work Institute, #Monsanto, #Vlerick Business School

Lees verder

nieuws

( Foto: Monsanto )

ENGINEERINGNET.BE - Monsanto werd onlangs bekroond met de zesde plaats in de categorie bedrijven van meer dan 500 werknemers.

Het bedrijf dankt deze erkenning aan de gedreven medewerkers en een HR-visie die de ontwikkeling en groei van de medewerkers centraal plaatst binnen de organisatie.

Dit resulteert in een aantrekkelijke werkomgeving, waarin gebouwd kan worden op medewerkers met een anciënniteit van gemiddeld meer dan 20 jaar.

De ranglijst, opgemaakt door de Vlerick Business School en het Great Place to Work Institute, wordt bepaald door een dubbele meting: een bevraging van alle medewerkers van Monsanto in België én een cultural audit die de bedrijfscultuur en het HR-beleid grondig analyseert.

Hun HR-visie vertrekt vanuit de behoeften van elke medewerker, die zijn of haar eigen toekomst uitstippelt binnen het team, in samenspraak met het management.

Gebaseerd op de drie bedrijfswaarden (samenwerken, inspireren en leiding geven) worden de medewerkers ondersteunt om een succesvolle carrière uit te bouwen.

Luc Verstraete, HR Lead Belgium: “We zijn echt trots op onze plaats in de top 10, maar zien dit vooral als een duwtje in de rug. We willen onze HR-systemen in de toekomst verder verbeteren, onze medewerkers en leidinggevenden verder blijven ontwikkelen, nog meer betrekken in het beleid en vooral transparanter worden in onze communicatie naar onze medewerkers.”

Monsanto investeert sterk in een duurzaam aanwervingsbeleid en is steeds op zoek naar getalenteerde medewerkers. Een belangrijk onderdeel van de aanwervingsstrategie is de nauwe samenwerking met opleidingsinstellingen zoals universiteiten en hogescholen.

Naast de aanwezigheid op tal van jobbeurzen, worden elk jaar een 40-tal stageplaatsen aangeboden in alle mogelijke departementen.

Daarnaast wordt ook deelgenomen aan de ‘Summer Challenge’, waarbij studenten uit de bacheloropleiding chemie of elektromechanica tijdens de zomer een eerste ervaring kunnen opdoen in de chemische sector.