Grootste technologietalent en Young Technolady verkozen

Tijdens de finale van de 5de editie van de Vlaamse Technologie Olympiade werd Midas Gossye verkozen tot grootste technologietalent en werd Laura Ceulebroeck uit Herzele Young Technolady.

Trefwoorden: #Agoria, #engineeringopdrachten, #Laura Ceulebroeck, #Midas Gossye, #technolady, #technologietoets, #Vlaamse Technology Olympiade

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Midas Gossyevan het Scheppersinstituut uit Wetteren mag zich gedurende één jaar het grootste technologietalent in Vlaanderen noemen.

Hij won op woensdag 11 maart de finale van de vijfde editie van de Vlaamse Technologie Olympiade.

Midas was de beste in deze technologietoets met vier engineeringopdrachten en kreeg uit handen van Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen, de hoofdprijs ter waarde van 1000 euro.

Laura Ceulebroeck van het Sint-Paulusinstituut uit Herzele mag zich dan weer ‘Young Technolady’ noemen.

Zij eindigde als eerste meisje op dit groot technologie-examen en mag als beloning naast een prijs ter waarde van 935 euro binnenkort een namiddag lang meedraaien met Saskia Kinds, vice-president van technologiebedrijf USG Professionals.

Aan de Olympiade namen in twee rondes liefst 1147 jongeren deel.

Na Gossye eindigde Jakob Declercq van het Guldensporencollege uit Kortrijk op de tweede plaats en Jens Vander Cruyssen van het Scheppersinstituut uit Wetteren behaalde de derde plaats.

Bij de meisjes eindigde Elise Meersseman van het Guldensporencollege in Kortrijk op de tweede plaats en Anna-Maria Paulissen van het WICO in Overpelt op de derde plaats.


(bron en foto: Agoria)

ACHTERGROND
De organisatie van de Vlaamse Technologie Olympiade is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, Bekaert, Electrabel GDF Suez, de Spoorwegen, USG engineering en de KU Leuven, UGent, UHasselt, associatie Gent, AP, KDG, UCLL, Odisee, PXL, Thomas MORE en VIVES en de Vlaamse overheid.

De Vlaamse Technologie Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken en de belangstelling voor technologie bij jongeren uit het secundair onderwijs aanwakkeren.


Op de foto boven: Wilson De Pril, Agoria en winnaarMidas Gossye
Op de foto onder: Young Technolady Laura Ceulebroeck en Wilson De Pril