Investering van 1,6 miljoen euro voor ontwikkeling ’robobird’ (+video)

Cottonwood Euro Technology Fund, investeert 1,6 miljoen euro in Clear Flight Solutions voor het verder ontwikkelen en testen van hun 'robotvogel'.

Trefwoorden: #Clear Flight Solutions, #drone, #investering, #investeringsfonds, #robobird, #robotica, #Universiteit Twente, #veiligheid

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - Clear Flight Solutions is een robotica en drone spin-off van de Universiteit Twente.

De schade die vogels toebrengen op vliegvelden wereldwijd wordt geschat in de miljarden en bestaat niet alleen uit materiële schade. De overlast door vogels leidt soms ook tot dodelijke ongelukken.

Daarnaast zorgen vogels wereldwijd voor miljarden aan schade in de agrarische sector, bij afvalverwerkingsbedrijven, havens en in de olie- en gasindustrie. Bekend probleem is daarbij dat vogels slim zijn en gewend raken aan bestaande oplossingen voor vogelregulering.

Het bedrijf ontwikkelt robot vogels, ‘robirds’, die de vlucht van een slechtvalk levensecht nabootsen. Het vlieggedrag van de ‘robird’ is zo realistisch, dat vogels geloven dat hun natuurlijke vijand in het gebied aanwezig is.

Deze aanpak speelt in op de angst van de vogels, waardoor gewenning geen probleem meer is.

Er werd reeds een erg succesvolle test afgerond bij een Twents afvalverwerkingsbedrijf, een van de meest uitdagende omgevingen voor ons.

Daarnaast worden nog aantal van dit soort testen gepland en wordt er gepraat met potentiële klanten in elk marktgebied, inclusief een van de grootste Europese vliegvelden.


(bron en foto: UTwente)