Windpark op Olens industrieterrein Lammerdries geopend

Gisteren werd in Olen op het industrie terrein Lammerdries het nieuwe windpark van EDF Luminus geopend door Annemie Turtelboom, Vlaams Minister van Energie.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #EDF Luminus, #Europese 2020-doelstellingen, #groene energie, #industrieterrein Lammerdries, #Olen, #windmolen, #windmolenpark

Lees verder

nieuws

( Foto: Vlaamse Regering )

ENGINEERINGNET.BE - Zes bedrijven daar hebben ervoor gekozen om een windmolen te plaatsen en op die manier lokaal groene stroom te produceren goed voor het equivalent verbruik van 7.500 gezinnen.

Vijf windturbines zijn rechtstreeks op het openbaar net aangesloten. De zesde levert rechtstreeks stroom aan het bedrijf Havi Logistics.

Vlaanderen zet op deze manier een nieuwe stap richting de Europese 2020-doelstellingen. Zo moet 10,5% van ons energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komen, en 19,5% van onze elektriciteit dient groene stroom te worden.

Vandaag zitten we aan 5,8% hernieuwbare energie, en 9,9% groene stroom.

Onder de noemer ‘Stroomversnelling’ werkt Annemie Turtelboom aan een project dat de Europese doelstellingen tegen 2020 haalbaar moet maken.

Een project dat ook de basis vormt van de toekomst, van dat nieuwe energielandschap.