Lotus Bakeries neemt Koreaanse distributiepartner over

Lotus is al 25 jaar aanwezig in Korea en door de sterk groei wil de koekjesfabrikant een eigen kantoor in de regio. De overeenkomst met de Koreaanse distributiepartner is de eerste stap.

Trefwoorden: #Korea retailmarkt, #Lotus expansie, #Lotus Korea

Lees verder

Nieuws

( Foto: Lotus Korea / Lotus Bakeries )

ENGINEERINGNET.BE - Lotus Bakeries kondigt vandaag een overeenkomst aan met haar Zuid-Koreaanse distributiepartner, die moet leiden tot een 100% overname van de aandelen.

De koekjesfabrikant wil haar positie in de regio versterken en op termijn een eigen kantoor installeren. Zuid-Korea is een sterk groeiende economie en behoort daarmee tot de top 15 van de wereld.

Het heeft een modern en vooruitstrevend retaillandschap met een groeiende vraag naar geïmporteerde voedingsproducten waaronder koekjes.

Lotus Korea is in handen van twee referentieaandeelhouders met wie Lotus Bakeries een lange vertrouwensrelatie heeft. Bij oprichting heeft Lotus Korea haar naam gekozen omwille van het sterke geloof in het groeipotentieel van Lotus speculoos.

De voorbije 25 jaar hebben de aandeelhouders een succesvolle business uitgebouwd in Zuid-Korea. De volgende logische stap voor hen is een integratie van Lotus Korea in de Lotus Bakeries Groep.

Lotus Korea verdeelt producten voor een aantal merkfabrikanten uit Europa en de Verenigde Staten. Lotus Bakeries geeft aan dat Lotus Korea een rendabele business is met voldoende schaalgrootte die haar het juiste platform geeft om zelf lokaal aanwezig te zijn en verder te groeien in een interessante markt.

Lotus Korea realiseert een gemiddelde omzet van 30 miljoen EUR en een winst vóór belastingen van ongeveer 10%.