AkzoNobel investeert in organische peroxiden fabrieken

AkzoNobel gaat meer dan 20 miljoen euro investeren in de fabrieken voor organische peroxiden in het Belgische Bergen en in het Amerikaanse Houston.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #chemisch producten, #farmaceutische producten, #organische peroxiden, #organische peroxiden fabrieken, #plastic films, #PVC-buizen, #synthetisch rubber, #thermoplasten

Lees verder

Techniek

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET - In het Belgische Bergen introduceert AkzoNobel nieuwe technologieën die de fabriek efficiënter maken en de capaciteit verhogen.

De investering in Bergen is onderdeel van een plan om een moderne, gecentraliseerde hub op te zetten waarmee het bedrijf de Europese en wereldwijde klanten beter kan bedienen.

In het Amerikaanse Houston wordt binnen de hele fabriek een nieuw systeem voor procesbeheersing geïmplementeerd, dat niet alleen de capaciteit aanzienlijk verhoogt, maar ook de operationele efficiëntie verbetert.

Het bedrijf produceert organische peroxiden, op basis waarvan klanten polymeren maken die worden gebruikt voor een brede reeks toepassingen, waaronder plastic films en thermoplasten, natuurlijk en synthetisch rubber, PVC-buizen en farmaceutische producten.


Over het bedrijf
Het bedrijf heeft wereldwijd 11 organische peroxiden fabrieken, waaronder faciliteiten in Los Reyes, Mexico, Ningbo,China, Mahad, India en Itupeva, Brazilië.