Motor koelwaterpomp Sloecentrale preventief gereviseerd

De pompen van de Sloecentrale zijn ondertussen al 5 jaar in bedrijf geweest. Maintenance Partners werd aangesteld om een preventieve revisie één van de pompmotoren uit te voeren.

Trefwoorden: #EDF, #elektriciteitscentrale, #energiemaatschappij Delta, #Maintenance Partners, #onderhoud, #preventieve revisie, #revisie, #Sloecentrale

Lees verder

Nieuws

( Foto: AAC Cosmos )

ENGINEERINGNET.NL - Voor het koelen van de Sloecentrale in Vlissingen is elk uur 66 miljoen liter water nodig.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van 4 pompen die aangedreven worden door motoren van 1575 kW.

Na 5 jaar in bedrijf geweest te zijn was het tijd voor een check up. Maintenance Partners voerde een preventieve revisie aan een van de motoren uit om de werking te garanderen.

De Sloecentrale in Vlissingen is een joint venture tussen de Zeeuwse energiemaatschappij Delta en het Franse elektriciteitsbedrijf EDF en is sinds eind 2009 in gebruik.

De elektriciteit wordt opgewekt door 2 combined cycle units van elk 435 MW. Hiermee neemt de centrale 4% van de totale Nederlandse energieproductie voor zijn rekening.

Door de ligging dicht bij zee wordt voor het koelen gebruik gemaakt van zeewater uit de Westerschelde. Elk uur wordt 66.000m³ water uit- en in zee gepompt. Dit komt overeen met het vullen van 26 Olympische zwembaden per uur.

Door de grote capaciteit is het koelsysteem erg efficiënt. Het uitgaande water is maximaal 7 graden warmer dan het water wat uit zee gepompt wordt.

De 4 koelwaterpompen worden elk aangedreven door een 1.575 kW sterke elektromotor met een gewicht van 18 ton, een diameter van 3,1 meter en een hoogte van 3,5 meter.