Bekaert rondt volledige deal met Pirelli af

Bekaert kondigt aan dat het nu ook de laatste 2 staalkoordfabrieken van Pirelli heeft overgenomen en dat de overname van de staalkoordafdeling hierbij volledig is afgerond.

Trefwoorden: #Bekaert, #Bekaert Steel Cord, #Hixih Rubber Industrial Group, #overname, #Pirelli, #productie, #staalkoordfabriek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bekaert, plant in China )

ENGINEERINGNET.BE - Eind vorig jaar nam Bekaert reeds drie productie eenheden over van Pirelli: Figline Valdarno in Italië, Slatina in Roemenië, en Sumaré in Brazilië.

Het was nog wachten op officiële goedkeuringen voor de overname van de fabrieken in Yanzhou in China en Izmit in Turkije.

Als onderdeel van de overname heeft Bekaert ook een langetermijn overeenkomst afgesloten voor de levering van staalkoord aan de bandenfabrieken van het Italiaanse Pirelli. Voor de Italianen is het belangrijk dat de staalkoordtoevoer niet onderbroken wordt.

Bekaert bezit 80% van de aandelen van Bekaert (JiNing) Steel Cord Co, Ltd. Hixih Rubber Industrial Group Co Ltd, die Pirelli’s partner was in de Yanzhou entiteit, behoudt de resterende 20%.

Het integratieproces in de Bekaert Groep zal onmiddellijk starten en de financiële resultaten van deze vestiging zullen vanaf 1 maart 2015 opgenomen worden in de geconsolideerde rekeningen van Bekaert.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt, maar het gaat om één van de grootste overnames ooit door de Belgische producent, die rond 300 miljoen toevoegt aan de jaaromzet van Bekaert.