NMBS Logistics krijgt kapitaalinjectie van 70 miljoen euro

NMBS Logistics kondigt een forse kapitaalverhoging aan. Het heeft het aanbod van het Zwitserse Argos Soditic aanvaard, dat nu een 66,6% aandeel bezit in de spoorvrachtvervoerder.

Trefwoorden: #Argos Soditic, #investering, #kapitaalinjectie, #NMBS, #NMBS Logistics, #NMBS logistics kapitaalverhoging, #NMBS logistics overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - NMBS Logistics was al langer op zoek naar een investeerder en heeft die nu gevonden in de Zwitserse investeringsmaatschappij Argos Soditic.

De kapitaalsbasis zal door de deal met €70 miljoen worden versterkt. €20 miljoen komt van Argos Soditic zelf, de andere €50 miljoen van 'bijkomende externe financierders', zo meldt de raad van bestuur. Daarnaast wordt een ondergeschikte converteerbare lening van €25 miljoen omgezet in kapitaal.

In 2014 draaide de Belgische spoorvrachtvervoerder een omzet van €452 miljoen en boekte een winst voor belasting van €11 miljoen. Netto is de onderneming nog wel niet uit de rode cijfers.

Argos Soditic zal het bedrijf ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten om zo de cijfers op te krikken. Wat dit concreet in de praktijk zal betekenen is voorlopig nog koffiedik kijken.

Maar het lijkt er wel op dat met de vernieuwde impuls NMBS Logistics wil inzetten op de modal shift die zich in de transport sector al langer opdringt.

Jo Cornu, CEO van NMBS zei hierover: «Ik ben blij dat we na 15 maanden aanhoudende inzet een oplossing hebben kunnen vinden om NMBS Logistics structureel te versterken.

Argos is de sterke partner die NMBS Logistics nodig heeft om verder te gaan met haar ontwikkeling in samenwerking met haar historische partner, NMBS.

De nauwe operationele samenwerkingen tussen NMBS en NMBS Logistics zullen voortgezet worden.»


Over Argos Soditic
Argos Soditic werd opgericht in 1989 als een privaat investeringfonds met kantoren in Milaan, Parijs, Genève en Brussel.

Het bedrijf focust op management buy-outs, buy-ins, Bimbo, spin-off, in kleine en middelgrote bedrijven. Het gaat meestal om kapitaalinjecties van €10 miljoen tot €60 miljoen in bedrijven met een omzet van €20 miljoen tot €400 miljoen.

In dit opzicht is de inbreng in NMBS Logistics significant. Argos Soditic heeft sinds haar oprichting 60 transacties afgerond.