FrieslandCampina lanceert nieuw merk kindervoeding op de Chinese markt

Hiertoe heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met China Huishan Dairy Holdings Company Limited om onder de naam Friesland Huishan Dairy de kindervoeding te produceren.

Trefwoorden: #China Huishan Dairy Holdings Company Limited, #FrieslandCampina, #Friesland Huishan Dairy, #Friso-voeding, #kindervoeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube - FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - De mededingingsautoriteit heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan de nieuwe joint venture. Beide bedrijven hebben ieder een belang van 50% in Friesland Huishan Dairy.

Friesland Huishan Dairy gaat in de Volksrepubliek China een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. De onderneming lanceert binnenkort hoogwaardige zuigelingenvoeding op de Chinese markt.

In de fabriek van Friesland Huishan Dairy in Xiushui, in de buurt van Shenyang, wordt melk verwerkt die afkomstig is van de eigen melkveebedrijven van Huishan.

FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings Company Limited zetten hun bestaande activiteiten op het gebied van kindervoeding in China afzonderlijk voort.

Dit houdt in dat Huishan eigen merken blijft verkopen, terwijl de Friso-voeding van FrieslandCampina nog steeds exclusief in Nederland wordt geproduceerd en door FrieslandCampina op de markt wordt gebracht.