Uitbreiding elektriciteitsnet van Shanghai

Nexans werd aangesteld voor de uitbreiding van het intra-stedelijk ondergronds elektriciteitsnet van Shanghai met extra­hoog­spannings­kabels.

Trefwoorden: #China, #elektriciteit, #extrahoogspanningskabel, #Nexans, #ondergronds elektriciteitsnet, #Shangai, #XLPE-kabels

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nexans )

ENGINEERINGNET - Voor de uitbreiding van het openbare elektriciteitsnet van Shanghai gaat Nexans een nieuw kabelsysteem (vernet polyethyleen) van 500 kV leveren.

Het contract, dat een waarde van 23 miljoen euro vertegenwoordigt, werd gegund door SMEPC (Shanghai Municipality Electric Power Company of State Grid Corporation of China) en betreft de levering van 45 km kabels plus bijbehorende accessoires.

De nieuwe elektriciteitsleiding tussen de stadsdelen Baoshan en Yangpu wordt de tweede installatie van 500kV die het bedrijf aan Shanghai levert.

Er zal een 15 km lang circuit in een ondergrondse tunnel geïnstalleerd worden, die de elektriciteitscentrale van Yanghang met het onderstation van Hongyang verbindt.

In 2009 leverde dit bedrijf ook al 51 km kabel voor het door SMEPC geëxploiteerde Shibo-project en 9,4 km kabel voor de waterkrachtcentrale in Guandi, in het kader van het ERTAN-project.

In 2014 volgde een vergelijkbaar circuit van 20 km voor het Haidian-project in Beijing.

Het Hongyang-project wordt naar verwachting eind 2016 voltooid.