Investering van 35 miljoen euro voor Soudal Turnhout

Soudal zet zijn uitbreidingswerken in Turnhout verder. De eerste fase van het totale investeringsbudget van 35 miljoen euro, dat geïnvesteerd zal worden in 2015, is nu in uitvoering.

Trefwoorden: #investeren, #investering, #onderzoek & ontwikkeling, #productie, #PU schuim, #research, #siliconen, #Soudal, #uitbreiden

Lees verder

Nieuws

( Foto: Soudal )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de eerste fase van de werken werd er een gloednieuwe parking voor 250 wagens aangelegd langs de kantoorgebouwen aan de Everdongenlaan.

Hierdoor komt er naast het fabriek een stuk terrein vrij, wat tot op heden diende als parkeerplaats.

Dit terrein zal tijdens fase twee van de werken gebruikt worden om de productiecapaciteit van deze fabrieken te verhogen door de bouw van een gloednieuwe productiehal.

Sinds kort is plant 3 operationeel in gebruik genomen. In deze fabriek worden er een aantal specifieke productielijnen ondergebracht voor onder andere lijmen en silicones.

Ook de uitbreiding van plant 2, waar dagelijks 200.000 bussen PU schuim worden geproduceerd, is reeds in gang gezet. Zowel de productiecapaciteit als het magazijn zullen hier worden vergroot.

Soudal telt momenteel 2.200 werknemers en heeft 14 productievestigingen in 4 continenten.