Avantida introduceert containerhergebruik in Duitsland

Anderhalf jaar na oprichting brengt Avantida zijn toepassing voor containerhergebruik naar Duitsland. De bedoeling is om er op jaarbasis 25.000 containers te hergebruiken.

Trefwoorden: #Avantida, #container, #containervervoer, #haven van Antwerpen, #Haven van Hamburg, #haven van Rotterdam, #hergebruik containers, #logistiek, #ReUse

Lees verder

Nieuws

( Foto: Avantida - Luc De Clerck en Mark De Keyser )

ENGINEERINGNET.BE - Transportbedrijven die containers van en naar de havens van Hamburg en Bremen vervoeren kunnen voortaan hergebruik van containers aanvragen via reUse.

Met de commercialisering in Duitsland maakt het bedrijf containerhergebruik mogelijk tussen de Duitse havens, de havens van Antwerpen en Rotterdam en het Europese hinterland.

Luc De Clerck, CEO van Avantida: “Een zestigtal Duitse transportbedrijven werkt al met reUse in Rotterdam en Antwerpen. Door Hamburg en Bremen toe te voegen willen we in Duitsland snel uitbreiden naar 250 gebruikers en 10 rederijen.”

De software helpt bovendien om het congestieprobleem rond Hamburg en Bremen te verminderen. In tegenstelling tot Antwerpen grenst het stadscentrum van Hamburg aan de zeehaven.

Alle maatregelen, die ervoor zorgen dat er minder files zijn rond de haven, worden door de overheid met open armen verwelkomd.

Mark De Keyser, COO: "Twee andere voordelen zijn een verlaging van CO2-uitstoot en rondrijden met lege containers wordt zo goed als vermeden."

Deze toepassing helpt ook om de containertrafiek te versnellen. Volgens cijfers van het Duitse Statistiekbureau trok de export in Duitsland opnieuw aan in het laatste kwartaal van 2014.

Daardoor is er zoals in heel wat Europese landen een tekort aan lege containers.

Met reUse kunnen de containers sneller opnieuw gevuld worden, wat interessant is voor rederijen die voornamelijk exporteren.