Green Tech Aircraft ontwikkelt progressief elektrisch sportvliegtuig

Het nieuwe Leuvense luchtvaartbedrijf Green Tech Aircraft kondigt de start aan van de ontwikkeling van hun progressief elektrisch vliegtuig.

Trefwoorden: #bouwpakket, #elektrisch vliegtuig, #Green Tech Aircraft, #GTA, #luchtvaartbedrijf, #progressief elektrisch vliegtuig, #sportvliegtuig

Lees verder

Techniek

( Foto: GTA )

ENGINEERINGNET.BE - Het toestel is niet alleen een rasecht sportvliegtuig met hoge prestatievermogens, maar is ook duurzaam door zijn elektrische aandrijving en lage operationele kost.

Green Tech Aircraft (GTA) is ervan overtuigd dat met de Ypselon GT het bedrijf oplossingen zal aanreiken voor de grootste uitdagingen waarmee alsmaar meer eigenaars en piloten van recreatieve sportvliegtuigen geconfronteerd worden.

De belangrijkste uitdaging ligt in het aanvaardbaar houden van de operationele kosten. Het verbruik wordt geschat op 5 à 8 euro per vlieguur en het elektrische aandrijfsysteem is zo goed als onderhoudsvrij.

De toestel is een volledig elektrisch aangedreven tweezitter, met tandem zitconfiguratie, en beschikt over de meest moderne veiligheidssnufjes. Het toestel heeft een laadvermogen van 220 kg en kan een kruissnelheid bereiken van 320 km/h.

De aanvankelijk geschatte reikwijdte van ongeveer 500 km zal nog verder verhogen door de snel opeenvolgende evoluties in batterijtechnologie.

De ontwikkeling bevindt zich momenteel in de eerste fase en zal initieel wereldwijd beschikbaar zijn op de sterk groeiende markt van zelfbouw vliegtuigen.

De eerste leveringen van de ‘quick-built’ bouwpakketten worden verwacht voor 2019.