Antwerps AIRbezen-team test ook dit jaar de luchtkwaliteit

Het team van professor Roeland Samson, UAntwerpen, zal tijdens BorgerRio de luchtkwaliteit bepalen aan de hand van klimopblad

Trefwoorden: #aardbeiplant, #AIRbezen, #BrogerRio, #fijnstof, #klimopplant, #luchtkwaliteit, #luchtvervuiling, #professor Roeland Samson, #UAntwerpen, #Univesiteit Antwerpen

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - De Universiteit Antwerpen wil hiermee een vervolg breien aan de succesvolle AIRbezen-campagne van vorig jaar.

Tijdens de eerste campagne van AIRbezen in 2014 werden honderden aardbeiplantjes verspreid onder bewoners over de hele stad.

Dit leidde tot 700 analyses, wat aantoont dat bewoners bereid zijn om mee te werken aan academische studies.

Dit jaar richten de onderzoekers op vraag van de stad hun pijlen specifiek op een aantal Antwerpse scholen. Dankzij dit project krijgen kinderen en jongeren immers meer inzicht in de fijnstofproblematiek en merken ze welke impact die kleine deeltjes op hun gezondheid hebben.

Kinderen en jongeren zijn extra gevoelig voor fijn stof, maar kunnen tegelijkertijd hun ouders sensibiliseren om bijvoorbeeld de wagen thuis te laten en te kiezen voor een alternatief vervoermiddel.

Bezoekers van BorgerRio die graag meer inzicht krijgen in de luchtkwaliteit van hun wijk, kunnen op zaterdag 18 april terecht in het EcoHuis.

De stad Antwerpen ontwikkelde een app, die de gebruiker kennis laat maken met een aantal eenvoudige maatregelen die de luchtkwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren.