Werkzaamheden Brusselse Noord-Zuid spoorverbinding op schema

Strukton Rail is volop bezig de bovenleidingen van de Brusselse Noord-Zuid spoorlijn in te vernieuwen en te automatiseren in opdracht van de infrastructuurbeheerder Infrabel.

Trefwoorden: #bovenleiding, #Brussel, #Infrabel, #moderniseren, #Noord-Zuidverbinding, #spoorinfrastructuur, #spoorlijn, #Strukton Rail, #vernieuwen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Strukton Rail )

ENGINEERINGNET.BE - De afgelopen drie weken werd in de weekenden spoor 5 en 6 van de Noord-Zuidverbinding (NZV) voorzien van nieuwe bovenleidingen.

Er werden twee nieuwe aardingskabels van elk ruim twee kilometer lang geplaatst. Verder werden de bestaande bovenleidingsystemen gesloopt om deze te vervangen door nieuwe bovenleidingsystemen over circa 2 kilometer lengte per spoor.

De aannemer zette hiervoor de bovenleidingvernieuwingstrein Gemma in. Het werken gaat hiermee twee keer zo snel als met de traditionele methode.

Deze maand wordt verder gegaan met de resterende werkzaamheden op sporen 5 en 6, zoals het slopen van de oude draagconstructie.

Tot en met begin 2016 worden op de sporen 1 t/m 4 voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. In het eerste kwartaal 2016 staan enkele buitendienststellingen op de planning. Dan wordt de bovenleiding van spoor 1 t/m 4 vernieuws.

De Brusselse Noord-Zuidverbinding is met zo'n twaalfhonderd treinen per dag een van de drukste verbindingen ter wereld.