Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vervangt Openbaar Meldsysteem

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft met Siemens een 5-jarige concessie-overeenkomst getekend voor het Openbaar MeldSyteem (OMS). Er moet gestreefd worden naar minder nodeloze meldingen.

Trefwoorden: #doormeldeenheid, #meldkamer, #modernisering, #Openbaar Meldsysteem, #Siemens, #Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, #vervanging

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL - Siemens start vanaf deze zomer met de ombouw en modernisering van de meldkamer in Eindhoven, gevolgd door het vernieuwen van de apparatuur bij de circa 600 aangesloten abonnees.

Alle verbindingen in het nieuwe OMS zijn zogenaamde type 1-aansluitingen. Dit garandeert, samen met de nieuwe AlarmOntvangers in de meldkamer en de innovatieve doormeldeenheden bij de abonnees, een hoogkwalitatieve doormelding.

Dankzij extra gegenereerde informatie die vanuit de brandmeldinstallaties naar de meldkamer van de brandweer wordt doorgestuurd, krijgt de centralist meer inzicht over de te nemen acties.

Hierdoor kan het aantal nodeloze meldingen worden teruggedrongen.

Veel gebouwen met een brandmeldinstallatie zoals ziekenhuizen, moeten vanwege een verhoogd risico brandmeldingen automatisch doorgeven aan de gemeenschappelijke meldkamer van de regionale brandweer.

De panden in kwestie worden dan via een doormeldeenheid aangesloten op het OMS van de veiligheidsregio.