Zonnepark met 2000 zonnepanelen naast Rotterdamse snelweg

Solar Green Point en Eneco hebben het startschot gegeven voor de oprichting van een collectief zonnepark met 2000 zonnepanelen langs de snelweg A20 bij Rotterdam.

Trefwoorden: #A20, #coöperatie, #Eneco, #groene energie, #snelweg, #Solar Green Point, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.NL - De zonnepanelen, die elektriciteit kunnen leveren aan zo’n 150 huishoudens, komen te liggen op een kilometer lange groene geluidswal bij de wijk Nieuw Terbregge.

Solar Green Point realiseerde al collectieve zonneparken op de daken van de Haagse Caballerofabriek (1000 zonnepanelen) en het Batensteinbad in Woerden (200). Deze firma richt zich in het bijzonder op mensen die zonnepanelen willen, maar zelf geen (geschikt) dak hebben.

Geïnteresseerde bewoners van onder meer de wijken Terbregge, Hillegersberg, Prins Alexander en Ommoord kunnen door het kopen van één of meerdere zonnepanelen lid worden van een lokale coöperatie zonder winstoogmerk.

Zij profiteren daarbij van de gunstige belastingregeling voor omwonenden, de zogeheten postcoderoos. De werving van leden is inmiddels gestart.

Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het park. Solar Green Point staat gedurende de looptijd van een project, 20 tot 25 jaar, garant voor de continuïteit van de coöperatie.

Een deelnemer met één of meer zonnepanelen verdient zijn investering halverwege de looptijd terug. De resterende jaren profiteert hij van lagere energiekosten.

Door de gunstige, zuidelijke ligging van de geluidswal zal het zonnepark naar verwachting ruim 500 MWh per jaar opleveren.