Zorgrobots TU Eindhoven winnen RoboCup German Open

Het zorgrobot-team van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een gouden medaille behaald op de RoboCup German Open in Magdeburg.

Trefwoorden: #AMIGO, #RoboCup German Open, #SERGIO, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e, #wedstrijd, #WK RoboCup, #zelfstandige robot, #zorgrobot

Lees verder

Techniek

( Foto: Tech United )

ENGINEERINGNET.NL - Hun robots, AMIGO en SERGIO, komen uit in de ‘@Home League’. Het doel van deze robotsport is om sneller zelfstandige robots te ontwikkelen die zorgbehoevenden thuis kunnen helpen, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De ‘thuisspelende’ teams van de universiteiten van Koblenz en Bielefeld werden respectievelijk tweede en derde.

Het TU/e-team werd vorig jaar al tweede, en pakt nu voor het eerst op het Duitse toernooi de eerste plaats. Het team hoopt dat dit ook gaat lukken op de WK in juli. Vorig jaar werd de Eindhovense robot daar tweede.

TU/e-robot AMIGO voerde de meeste ‘challenges’ in Magdeburg uit. Zijn opvolger, robot SERGIO, is nog niet helemaal af (hij heeft bijvoorbeeld nog geen armen) maar kon toch al ingezet worden in Duitsland, op de onderdelen waar geen armen voor nodig zijn.

Deze robot pakte zo voor het Eindhovense team veel punten op spraakherkenning en deed het goed bij personenherkenning. Daarna nam AMIGO het over, voor de opdrachten waar wel handen bij komen kijken.

De WK RoboCup wordt dit jaar van 17-23 juli georganiseerd in de Chinese miljoenenstad Hefei.