Marc Coucke investeert 2 miljoen euro in startup Uest

Uest, de Belgische startup achter Embracelet, het slimme horloge voor senioren, heeft 4,5 miljoen euro opgehaald. Naast Marc Coucke zijn er nog 38 andere investeerders.

Trefwoorden: #Alychlo, #Embracelet, #imec, #investering, #investeringsfonds, #Marc Coucke, #silicon valley, #smartwatch, #startup, #Uest

Lees verder

nieuws

( Foto: Uest )

ENGINEERINGNET.BE - Naast verschillende prominenten uit de Belgische ondernemerswereld, investeren ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de beloftevolle startup.

Imec doet dat onder meer in de vorm van specifieke know-how. Coucke’s investeringsfonds Alychlo investeert 2 miljoen euro. Dat is ongeveer 33% van het totale kapitaal. De startup wordt zo gewaardeerd op 6 miljoen euro.

Het slimme horloge, dat senioren moet helpen om zelfstandiger te zijn en langer thuis te wonen, is verkrijgbaar vanaf de zomer.

Na de officiële aankondiging van het initiatief eind maart werd de startup overladen met positieve reacties. Op één week tijd kreeg het bedrijf 100 vooruitbestellingen binnen.

Johan De Geyter, CEO: “We hadden gehoopt om die 100 bestellingen pas te hebben tegen de zomer en we hadden ze al na één week. Uit de vele getuigenissen, oa. op onze Facebook-pagina, die we ontvingen van zowel senioren als hun familie, blijkt dat we echt iets bouwen dat een maatschappelijk probleem oplost.”

Momenteel bestaat Uest reeds uit vier personen, maar het is de ambitie om nog dit jaar te groeien tot een team van vijftien medewerkers.