Tessenderlo Group bouwt nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen

Tessenderlo Group gaat investeren in de bouw van een nieuwe plant voor vloeibare meststoffen in het Franse Rouen. Zodra de vereiste vergunningen rond zijn, wordt met de bouw gestart.

Trefwoorden: #chemische plant, #Frankrijk, #investering, #Rouen, #Tessenderlo Chemie, #Tessenderlo Groep, #vloeibare meststoffen, #zwavelnutriënten

Lees verder

nieuws

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering past in de uitvoering van de strategie van Tessenderlo Group en vormt een antwoord op de toegenomen vraag op de Europese markt naar vloeibare meststoffen.

Deze vormen een aanvulling op zwavelnutriënten en beperken stikstofverlies. Thio-Sul is wereldwijd het meest gebruikt voor de bemesting van grootschalige gewassen en voor de kweek van bomen en groenten.

Door de bouw en de uitbating van deze fabriek, centraal gelegen in Rouen (op de Grand Quevilly-site van Borealis) doet het bedrijf een strategische investering in zijn marktpositie.

De voorbije jaren importeerde de onderneming voor haar Europese klanten het product uit de VS.

Deze aankondiging volgt op een andere recente beslissing van het chemiebedrijf om ook te investeren in de bouw van een productievestiging in het Amerikaanse East Dubuque, Illinois.