Flanders Make werkt aan zelfrijdende voertuigen

Flanders Make ondersteunt Vlaamse bedrijven, via het onderzoeksprogramma AVICA, om technologie te ontwikkelen voor de realisatie van zelfrijdende voertuigen.

Trefwoorden: #Dana, #Dirk Torfs, #Flanders Make, #Induct, #Siemens, #Tenneco, #TomTom, #Transport & Mobility Leuven, #Universiteit Gent, #VDL Bus & Coach, #Xenics Infrared Solutions, #zelfrijdende autobus, #zelfrijdende voertuigen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Make - Dirk Torfs )

ENGINEERINGNET.BE - Flanders Make zet met AVICA in eerste instantie voluit in op zelfrijdende bussen voor het openbaar vervoer.

Hiermee helpt het onderzoekscentrum zowel grote als kleine Vlaamse bedrijven actief in de voertuig- en mobiliteitsindustrie om hun internationale competitiviteit op lange termijn te versterken.

Flanders Make werkt samen met de Vlaamse industrie aan de realisatie van zelfrijdende bussen, die rekening houden met de andere weggebruikers en dus in staat zijn om deel te nemen aan het verkeer op de openbare weg.

Dit is een logische volgende stap op de zelfrijdende voertuigen die nu al in gebruik zijn, bijvoorbeeld in de landbouw, op het veld.

Dirk Torfs, Algemeen Directeur Flanders Make: “We zetten met AVICA nu vooral in op zelfrijdende bussen voor het openbaar vervoer. Samen met onze partners willen we echter een onderzoeksplatform voor zelfrijdende voertuigen realiseren.”

De onderzoeksfocus ligt op nauwkeurige positiebepaling en interpretatie van de omgeving van het voertuig en op het bepalen van het precieze pad dat het voertuig zal volgen.

De voorbije 10 jaar werd samen met Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen al een grote expertise opgebouwd over bijvoorbeeld functionele veiligheid, voertuigsystemen die de bestuurder ondersteunen en padplanning.

Op deze stevige basis bouwt dit programma voort, met financiële steun van de Vlaamse overheid.


Dit zijn de organisaties die nu meewerken:
Dana, Induct, Siemens, Tenneco, TomTom, Transport & Mobility Leuven, Universiteit Gent, VDL Bus & Coach en Xenics Infrared Solutions.