Aantal faillissementen in april met bijna 10% gestegen

Het aantal faillissementen is in april gestegen met 9,6%. In totaal legden 965 bedrijven de boeken neer, 85 meer dan in april vorig jaar.

Trefwoorden: #failliet, #faillissement, #Graydon, #Graydon Barometer

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE- Dit staat te lezen in de nieuwe Graydon Barometer. De impact op het jobverlies blijft echter beperkt.

In vergelijking met vorig jaar zijn 12,34% minder jobs bedreigd als gevolg van een faillissement.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development: “De stijging van het aantal faillissementen in april is opmerkelijk. Ze gaat immers in tegen de heersende berichten over een verbeterende economische conjunctuur".

In Brussel en Limburg noteert Graydon in april een sterke stijging van het aantal faillissementen met respectievelijk 38,93% en 46,4%.

Over de periode januari tot en met april nam in Wallonië het aantal faillissementen af met 7,58%. In Luik daalde het aantal failliete ondernemingen met 10,3%, in de provincies Henegouwen en Namen bedroeg de daling precies 9%.

In Vlaanderen is de sterke afname van het aantal faillissementen van de voorbije maanden, als gevolg van het hoge aantal faillissementen in april, afgezwakt tot 1,5%.

In West-Vlaanderen werd wel nog een daling met 10,86% genoteerd. In april bedroeg die daling zelfs 30,5%.

Tijdens de eerste vier maanden van 2015 waren er in heel België 8.309 jobs bedreigd. Dit is een daling van 12,34% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.