Nanotechnologisch laserlicht winnaar op Edison Awards (+video)

Het Amerikaanse bedrijf Parhelion is met de LDG Light bulb in de categorie Health, Safety & Emergency Response uitgeroepen tot Gold Award Winner van 2015.

Trefwoorden: #edison awards, #FDA, #laserlicht, #lasertechnologieën, #LDG Light bulb, #nanotechnologisch laserlicht, #Parhelion

Lees verder

nieuws

( Foto: Parhelion )

ENGINEERINGNET - Eind april werden in New York de Edison Awards uitgereikt.

Deze awards zijn gebaseerd op het doorzettingsvermogen en de inventiviteit van Thomas Edison, en honoreren innovatie, creativiteit en vindingrijkheid in de wereldwijde economie.

In de categorie Health, Safety & Emergency Response werd de LDG Light bulb tot winnaar uitgeropen

Na 3 jaar onderzoek en ontwikkeling lanceert Parhelion deze innovatie, een nanotechnologisch laserlicht die duidelijke navigatie door rook, vuur en mist mogelijk maakt.

Hun missie is eigen lasertechnologieën op een kosteneffectieve manier in het dagelijks leven integreren, met een FDA (Food & Drug Authority) goedkeuring.

Genomineerden van de Edison Award werden beoordeeld door meer dan 3.000 senior business executives en academici vanuit de Verenigde Staten.

Met het verkiezen van de finalisten erkent deze jury het succes van deze bedrijven en het feit dat ze weten te voldoen aan alle strenge kwaliteitscriteria van de Edison Awards.