Management buy-out: CEO Joris Vrancken neemt P&V Elektrotechniek over

Huidig CEO Vrancken neemt grootste bordenbouwer in Benelux over. "We willen internationalisering verder uitbouwen met accent op Nederland, Frankrijk en Duitsland".

Trefwoorden: #cg power, #elektrotechniek, #infrabel, #o&vn nike, #total

Lees verder

nieuws

( Foto: P&V Elektrotechniek )

ENGINEERINGNET.BE - P&V Elektrotechniek werd in 1986 opgericht door Ghislain Vanherle en Rudi Penders. Vanaf vandaag heeft de firma een nieuwe eigenaar, meldt het bedrijf: "Huidig CEO Joris Vrancken heeft 100% van de aandelen overgenomen". Vrancken was sinds één jaar aan de slag bij het bedrijf.

De 180 man sterke Limburgse onderneming is een gekend speler in de elektrotechnische markt - naar eigen zeggen 'de grootste onafhankelijke borderbouwer in de Benelux' - en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en assembleren van distributie- en stuurborden.

De afgelopen jaren wist P&V alvast enkele mooie projecten binnen te rijven. Zo hernieuwde Infrabel zijn contract waardoor er 4.500 schakelborden mogen gebouwd worden, ondermeer voor het Europese veiligheidssysteem ETCS.

Een ander groot order was dat van Nike. Voor die onderneming mag P&V alle LS (laagspanning) hoofdverdeelborden voor de uitbreiding van het European Logistics Campus in Laakdal bouwen. "We maken deze zeven borden van tussen de 400 en 2500A onder licentie van Schneider Electric. De levering is voorzien voor juni 2015“, licht Sales & Marketing Director Koen Pellaers toe.

P&V boekt ook internationaal successen. Zo werden recentelijk enkele projecten in Frankrijk gerealiseerd, voor onder meer Total. Met een zelf ontwikkelde online configurator scoorde het bij twee Duitse bordenbouwers: Schubs en Spangler. Met deze configurator kunnen installateurs eigenhandig een nieuw elektriciteitsbord samenstellen, waarbij automatisch een dossier met de lay-out, de schema’s en een prijsofferte voor de componenten aangemaakt wordt.

Ook CG Power Systems, het vroegere Pauwels Trafo, maakt overigens gebruik van een door P&V ontworpen engineeringsconfigurator om variaties van haar eigen stuurborden te ontwerpen. Vertrekkende van een technische fiche met de specificaties voor een bepaald project ontwikkelt de software automatisch de elektrische schema’s van het stuurbord.

“Onze ambitie is het bedrijf verder te laten groeien op het huidige elan, ons aanbod te verruimen en de internationalisering verder uit te bouwen met sterke focus op Nederland, Frankrijk en Duitsland", aldus nog Vrancken."De vennootschappen P&V Projects en P&V OEM smelten samen tot 1 vennootschap: P&V Elektrotechniek”.


ACHTERGROND
Het managementteam werd versterkt met 2 nieuwkomers. Luc Rymen werd als CFO aangesteld en Ghislain Hardy als COO. Samen met Sales & Marketing Director Koen Pellaers, Business Development Manager Roberto Musolino en Strategic Purchase Manager Geert Peeters hebben zij de operationele leiding.