Vlaamse overheid bespaart 9 miljoen via Vlaams EnergieBedrijf

Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB), sinds vandaag een dochteronderneming van de Vlaamse Participatie Maatschappij (PMV), bespaarde de Vlaamse overheid al 9 miljoen euro.

Trefwoorden: #besparing, #energie, #PMV, #VEB, #Vlaams EnergieBedrijf, #Vlaamse Overheid, #Vlaamse Participatie Maatschappij, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Het VEB spitst zich voortaan toe op aankoop en doorverkoop van energie, en energie-efficiëntie aan de Vlaamse overheden (centraal en lokaal).

Sinds 1 januari levert het Vlaams EnergieBedrijf effectief aan de Vlaamse Overheid. 57 Vlaamse overheidsklanten zullen dit jaar voor een omzet zorgen van ongeveer 60 miljoen euro.

In vergelijking met de historische contracten klanten wordt voor de eerste drie maanden een besparing van 2,15 miljoen euro gerealiseerd. Op jaarbasis wordt dit een besparing van 9,8 miljoen euro over de volledige huidige klantenportfolio.

Een andere belangrijke besparing wordt gerealiseerd door e-invoicing. Het aantal facturen voor de huidige klanten zal op jaarbasis verminderd worden van 80.000 naar 5.000.

Bovendien verloopt alles 100% digitaal, wat dan weer een besparing op jaarbasis van 2,2 miljoen euro zal opleveren.

Dit zou betekenen dat de besparing voor 2015 12 miljoen € bedraagt.

Als men rekening houdt met het businessplan binnen 3 jaar, betekent dit een totaal besparingspotentieel voor de volledige Vlaamse overheid van meer dan 40 miljoen euro, enkel maar voor leveringen.