SPIE breidt fors uit door overname Numac Groep

Het bedrijf, dat in Europa toonaangevend is met technische diensten op het gebied van energie en communicatie, verstevigt met deze acquisitie hun positie in Oost-Nederland.

Trefwoorden: #industrieel onderhoud, #maintenance, #Numac Groep, #onderhoud, #overname, #SPIE, #uitbreiden

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - SPIE Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - Numac is een dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud voor de industrie in Nederland.

Via vier dochterondernemingen biedt het bedrijf een allerlei diensten en oplossingen voor machinebouw, besturings- en installatietechniek en machineonderhoud voor Metaaltechnologie.

Met meer dan 670 medewerkers en 16 locaties in Nederland realiseert de Numac Groep, met het hoofdkantoor in Venray, een omzet van 57 miljoen euro op jaarbasis.

Lei Ummels, Algemeen Directeur SPIE Nederland: "De Numac Groep beschikt over een breed scala aan activiteiten en meer dan 1000 klanten om nieuwe producten en diensten aan te leveren. Ook heeft Numac een sterke geografische dekking, hoog opgeleide multitechnische onderhoudstechnici en een eigen opleidingscentrum. Dit sluit goed aan bij de ambitie van SPIE om onze medewerkers verder te ontwikkelen naar het hoogste niveau."

De in 1984 opgerichte Numac Groep bestaat uit onderhoudsspecialist Numac, specialist in machinebouw Planatec, BIT van de Meerakker (besturings- en installatietechniek) en Numac Ferro (machineonderhoud voor Metaaltechnologie).

De Groep is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, bouw, reparatie en onderhoud van installaties. Het bedrijf richt zich daarbij met name op diverse sectoren in de maakindustrie.

SPIE helpt lokale en regionale autoriteiten en bedrijven met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken.

Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen genereerde SPIE een pro forma omzet van 5,22 miljard euro en een resultaat van 334 miljoen euro in 2014.