Vliegtuigbouwer Embraer verhuist Europese activiteiten naar Nederland

Het Braziliaanse bedrijf verruilt Parijs voor Amsterdam door het gunstige Nederlandse belastingklimaat.

Trefwoorden: #Embraer, #Fokker, #luchtvaart, #onderhoud, #onderhoudsdivisie, #vliegtuig, #Vliegtuigbouwer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Embraer )

ENGINEERINGNET.NL - Embraer opent een kantoor in Amsterdam voor het afhandelen van alle Europese en Afrikaanse activiteiten.

Ook de onderhoudsdivisie van het bedrijf wordt naar Nederland verplaatst. Dit levert zo'n driehonderd banen op. De belangrijkste activiteiten blijven in Brazilië.

De vliegtuigbouwer behoort samen met Airbus en Boeing tot de grootste vliegtuigproducenten ter wereld en bouwt voornamelijk kleinere toestellen.

Het Europese hoofdkantoor van Embraer staat nu nog in Parijs, maar ontevredenheid met het Franse ondernemingsklimaat bracht Nederland in beeld. Het bedrijf is al lange tijd bezig met de verplaatsing naar dit land. Zo richtte Embraer al ruim twee jaar geleden een Nederlandse holding op.

In maart kocht KLM Cityhopper zeventien toestellen van Embraer om hun Fokker 70-vliegtuigen te vervangen. Het gaat om vijftien toestellen van het type Embraer 175 en twee van het model Embraer 190. Een aantal wordt eind dit jaar geleverd.

KLM heeft een optie op nog eens zeventien nieuwe vliegtuigen van Embraer. Doel is om de gehele vloot van KLM Cityhopper in 2018 te laten bestaan uit toestellen van Embraer.

Deze vliegtuigen verbruiken veel minder brandstof dan de Fokker 70's.