Helder Clerx en Wout Goesaert winnen ’Young Scientist Award’ (+video)

Helder Clerx en Wout Goesaert hebben de ‘Young Scientist Award’ in de wacht gesleept. Met deze prijs bekroont de UHasselt het creatiefste filmpje over een wetenschappelijk onderwerp.

Trefwoorden: #Helder Clerx, #Science Festival, #techniek, #technologie, #UHasselt, #wetenschap, #Wout Goesaert, #Young Scientist Award

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Deze award werd uitgereikt tijdens het Science Festival, dat de UHasselt vorige zaterdag voor het eerst organiseerde.

Prof. dr. Karin Coninx, decaan faculteit Wetenschappen van de UHasselt: “Met deze eerste editie van het UHasselt Science Festival willen we jongeren, op een toegankelijke wijze en in ongedwongen festivalsfeer, aansporen om hun ontluikende interesse in wetenschap met elkaar te delen”.

Het Science Festival richt zich tot leerlingen lager en secundair onderwijs, maar ook studenten, ouders en grootouders waren zaterdag meer dan welkom.

Meer dan 50 leerlingen secundair onderwijs schreven zich in voor de ‘Young Scientist Award’-competitie.

In de Hall of Fame toonden de jonge brains hun talent met zelfgemaakte videofilmpjes, waarin ze onder meer lieten zien hoe je je eigen hand in een toorts verandert zonder jezelf te verbranden of hoe je een meloen laat ontploffen met een simpel elastiekje.

Een jury beoordeelde de inzendingen op wetenschappelijke correctheid, duidelijkheid en originaliteit.

De keuze viel uiteindelijk op Helder Clerx en Wouter Goesaert (van de sterrenkunde-jeugdvereniging JVS Descartes Genk) die in hun filmpje het principe van drijfvermogen uitlegden met een golfbal, gezouten water en zeep.

De winnaars kregen een diploma mee naar huis, een VIP-arrangement voor Makerspace (het techlabo van UHasselt en Hogeschool PXL), een EOS-abonnement, een hoodie en een dagtrip naar Parijs (inclusief bezoek aan het wetenschapsmuseum).


(bron en foto: UHasselt)